Leave Your Message
Tala Fou Categories
Tala Fou Fa'apitoa

Le Tulaga Fa'atauina Atu o Mushrooms Morel Ua Fa'aalia se Tulaga Lelei i tausaga talu ai nei

2024-01-15

O le tulaga o lo'o fa'atauina atu i fafo o mushroom ua fa'aalia se tulaga lelei i tausaga talu ai nei. I le avea ai o se mea e sili ona maualuga, o le morel mushrooms o loʻo manaʻomia tele i maketi i fafo, aemaise lava i atunuʻu atiaʻe e pei o Europa ma le Iunaite Setete. Ona o lona tofo tulaga ese ma le taua tele o meaʻai, o loʻo faʻaauau pea le faʻatupulaia o le manaʻoga mo mushrooms i maketi faavaomalo.


I le taimi nei, o le aofaʻi o faʻatau atu o le morel mushrooms i Saina e sili atu le tele nai lo le aofaʻi o oloa mai fafo. E tusa ai ma faʻamaumauga, i le 2020, o le aofaʻi faʻatau atu a Saina o mushrooms e 62.71 tone, o le paʻu i lea tausaga ma lea tausaga e 35.16%. Ae ui i lea, e oʻo atu ia Ianuari-Fepuari 2021, o le faʻaulufaleina atu o le morel mushrooms na faʻaalia ai le toe faʻaleleia, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le 6.38 tone, o le siʻitia i lea tausaga ma lea tausaga e 15.5%. O lenei fa'atupulaia o lo'o fa'ailoa mai ai o lo'o fa'asolosolo malie le fetuutuuna'i ma le su'esu'eina o maketi i fafo atu o maketi i fafo e mana'omia mo mushroom i maketi faavaomalo.


O nofoaga autu o lo'o fa'atauina atu i fafo o mushrooms e aofia ai le Iunaite Setete, Kanata, Ausetalia, Niu Sila ma isi atunu'u atia'e. O nei atunuu e maualuga atu manaoga mo le saogalemu ma le lelei o meaʻai, o lea e tatau ai ona faʻaauau pea ona faʻaleleia atili le lelei ma le saogalemu o oloa gaosi oloa a Saina e faʻafetaui ai manaʻoga o maketi i fafo.


Ae ui i lea, o loʻo i ai pea le atinaʻe o le morel mushroom a Saina, ma o loʻo i ai pea le tele o avanoa mo le faʻaleleia atili o maketi. E la'ititi lava le mana'omia o mea'ai i totonu o le atunu'u, e fa'atapula'a ai le aofa'i o oloa e fa'atau atu i fafo. Ina ia faʻaleleia atili le faʻaulufaleina o le tele o mushrooms, e manaʻomia e le gaosiga o fale ma le gaosiga o atinaʻe le faʻateleina o suʻesuʻega faʻapitoa ma atinaʻe ma taumafaiga faʻaleleia lelei e faʻaleleia ai le fua ma le lelei o musika morel. I le taimi lava e tasi, e tatau foi ona faʻamalosia le faʻalauiloaina o maketi ma le fausiaina o faʻailoga e faʻaleleia atili ai le vaʻaia ma le faʻatauvaʻa a Saina morel mushrooms i maketi faavaomalo.


E le gata i lea, o le si'osi'omaga o fefa'ataua'iga fa'ava-o-malo e iai fo'i se a'afiaga i le tulaga o lo'o fa'atauina atu i fafo o mushrooms. Faatasi ai ma le si'itia o le puipuiga o fefa'ataua'iga i le lalolagi atoa ma le fa'atupula'ia o pa'u o tau, o lo'o fa'afeagai ma nisi o lu'itau le fa'atauina atu o mushroom a Saina. O le mea lea, e manaʻomia e le malo o Saina ma atinaʻe le faʻamalosia o fesoʻotaʻiga ma le galulue faʻatasi ma maketi i fafo, ma tali atu ma le malosi i pa puipui o fefaʻatauaʻiga e fausia ai se siosiomaga sili atu ona lelei i fafo mo le auina atu i fafo o mushrooms.


I le aotelega, e ui lava o le tulaga o le auina atu i fafo o mushroom a Saina i se tulaga lautele o loʻo maua ai se tulaga lelei, ae o loʻo manaʻomia pea le faʻamalosia atili o le gaosiga ma le lelei o le puleaina, faʻalauiloaina o maketi ma le fausiaina o faʻailoga faʻapea foʻi ma le feagai ai ma suiga i le siosiomaga fefaʻatauaʻiga faavaomalo ma isi vaega o taumafaiga. ia fa'alauiloa le atina'e gafataulimaina o fa'atauga o mushroom i fafo.